TKL_bannerimage

De lystige koner


Mandag 26. februar 2018
Teatersalen, Nr. Nissum kl. 19.30


Dramatiker:


Instruktion:
Frede Gulbrandsen

Oversættelse:
Niels Brunse

Medvirkende:
Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner m.fl.

Billetpriser:
Gr Rækker Priser
Sal Balkon Abonnement Løssalg Unge u/25
A 1-8   kr. 175 kr. 255 kr. 175
B 9-10 1-2 kr. 150 kr. 220 kr. 150
C 3-7 kr. 110 kr.170 kr. 110


Kvinderne fører an i løjerne, for de vil ha' deres vilje, og alle bedrager alle i De lystige koner, som er kommet i kærlige hænder på instruktøren Frede Gulbrandsen, der sidste sæson stod bag Folketeatrets Holberg-komedie Jean de France.

Komedien om De lystige koner indgår i rækken af Folketeatrets afstøvede klassikere og præsenterer en perlerække af skønne, uartige og sjove skuespillere i mange roller.

Mette Horn og Camilla Bendix spiller fruerne Fjord og Pagh; et par saftige borgerkoner i deres bedste alder.
De formelig strutter af liv og lyst mens deres ægtemænd, spillet af Jesper Asholt og Kristian Halken, er en smule vindtørre.
Så da den adelige levemand Falstaff, i Tom Jensens skikkelse, gør kur til dem begge på en gang, kribler det i dem. Falstaff er godt nok både afdanket og forarmet, men har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer stor tiltro til.
Under dække af at være fornærmede over Falstaffs skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden.
De får god hjælp af den ivrige koblerske, madam Rap (Lisbeth Gajhede), som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre umulige og tåbelige bejlere.

De ældres beregnende kærlighedsintriger flettes sammen med kampen for at den unge, uskyldige kærlighed skal sejre.
Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de driftige koner sætter gang i løjer, der skal sikre, at kvinderne får deres vilje til slut.
Så kan mændene lære det, kan de!


Skriv eller ring!

Vi hører meget gerne fra dig...